טירמיסו היא עוגת גבינה איטלקית קלאסית .
העוגה מורכבת מכמה שכבות : מבישקוטים , אספרסו ,
גבינת מסקרפונה , קצף ביציים , סוכר , ויין או ליקר .
את הבישקוטים טובלים באספרסו , ואז מעל את
קצף הבייצים , ולבסוף מפזרים קקאו לקישוט .
באיטלקית רושמים Tiramisù הפירוש של המילה
היא "הרם אותי" . מקורה של העוגה מתכון זה שהומצא
לרגל ביקורו של הדוכס קוזימו די מדיצ'י והוא העביר את
המתכון לקונדיטור ומשם זה הגיע לאיטליה . ב-1972
בקינוח נהיה מאד מפורסם באיטליה .
חומרים : @.100 גרם בישקוטים
@.גביע גבינת נפוליאון
@.מיכל שמנת מתוקה
@.כווס סוכר
@.גבינה חמש אחוז
@.שתי כפיות קפה נמס
@.1/4 :) מים רותחים
@.קקאו לקישוט אופן ההכנה :
1.לוקחים את הכווס מים הרותחים , שמים במים הרותחים : קפה ,
2 כפיות סוכר (מתוך הכווס סוכר) ומערבבים טוב .
2.מסדרים את הבישקוטים בתבנית ושופכים את הקפה על הבישקוטים .
3.מקציפים את המיכל השמנת המתוקה עם חצי :) סוכר עד שהקצפת יציבה .
4.מוסיפים לקערה של הקצפת את הגבינה 5% , גבינת נפוליאן , ואת כול
הסוכר שנשאר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב .
5.יוצקים את הקרם על הבישקוטים , שמים במקרר לחמש שעות .
6.לבסוף בוזקים למעלה את אבקת הקקאו והינה לכם טירמיסו טעים . (;
טירמיסו בתבנית מרובעת .
טירמיסו מוגש ב:)ות .
עוגת טירמיסו בתבנית עגולה .
עוגת טירמיסו כשרה לפסח .
האם טעמתם פעם את העוגה ?
אם כן , היה טעים ?
אם לא , האם תרצו לטעום ?
איך האשכול ?